Doğum günüme 3 gün kala pastamı yaptm..Çünkü tek boş günüm bugündü..Maalesef şeker hamurum bu sefer beni deli etti..Bi türlü kıvam gelmedi..çok fazla yumuşaktı..Ne yaptıysam olmadı..Oyüzden figür çalışamadım..hatta bunu da bayaa bi zor yaptım..Resimlerde gerçeğinden kötü çıkıyor pastalar niyeyse..renkleri çok farklı...Bu arada krema çikolatalı ve içinde antep fıstığı ,kestane şekeri ve çikolata var.. Kestane şekerini bile ben yaptıım :PBu sefer dışardan bişey eklemedim..buttercream kullandım..tarifi sonra yazarım.. neyse pandispanya tarifini yazıyorum:))) sonunda...
beyaz pandispanya için malzemeler:
-5 yumurta
-5 çorba kaşığı şeker
-1 bardak undan bir parmak eksik un
-kabartma tozu
-vanilya
-2çk sıvı yağ
yapılışı:
yumurta ve şeker kıvamlı bi köpük haline gelinceye kadar çırpılır.yağ eklenir.Ardından yavaşça un kabartmatozu ve vanilya eklenir.. Orjinal tarifte 145 derece diyor ama ben 175 dercede 1 saate yakın pişiriyorum..
İşin incelikleri :P :
Fırının ilk 45 dakika açmayın.Yumurtalar oda sıcaklığında olsun.Unu ekleyince mikserle değil elle çırpın böylece çok daha iyi kabarır..Bi de un yerine hazır kekunu kullanırsanız kekinizin kabarmama ihtimali ortadan kalkar..şimdilik bu kadar :))
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder